Náš nový přírůstek :-) HARDEY Kazari Toyo-Ken - první den doma

14.08.2011 23:49

Po dlouhé noci plné přemýšlení jsme se dnes vypravili pro nový přírůstek do psí smečky. Po včerejší návštěvě jsme se rozhodli dát domov ještě honáčkovi :-). Hárdík je šídlo, lítal po zahradě jak splašený a zatím se zdá, že s námi bude kámoš. :-) Po dlouhém povídání o honáčích zvyklostech a vyřízení papírů jsme prcka konečně naložili do auta a vyrazili směr domov. V autě se Hárdíkovi vůbec nelíbilo, celou cestu jel na klíně a tisknul se ke mě skoro bez dechu až domů.... to musíme natrénovat :-). První seznamování se zahradou bylo hodně nejisté, nepohnul se od nás ani na krok a všechno si poctivě prohlížel. Vypadalo to, že má po cestě autem pro první den už přezážitkováno, tak jsme se přesunuli domů, ukázat mu nový pelíšek :-). Cestou jsme narazili na drobnou překážku. Hárdík se zarazil před vchodem do domu a za žádnou cenu nechtěl vstoupit. Nakonec jsme mrňouse museli domů odnést, vstoupit do chodby po svých se příliš bál.

Doma je doma :-). Prcek v bytě najednou ožil, všechno zvědavě prohlédl a rozhodl se že Safír je nejen dobrá hračka, ale i maminka a že je dobré ho následovat na každém kroku.... Po bytě nám chodil až do večera chlupatý vláček, který se chvílemi někde zabydlel a vzniklo chlupaté klubko s osmi nohama a množstvím různě velikých zoubků :-). Vypadá to, že se kluci už skamarádili :-). Hárdík je malý zákeřňák, provokuje ale když má dojít na odplatu, okamžitě se vzdává :-). Jeho první počin byl zabavení všech hraček, které našel po bytě ....nashromáždil je na hromadu a doprostřed si lehl :-).

První krmení dopadlo rozpačitě .... sice jsme dostali na cestu dospělácké granulky na které byl zvyklý, ale mrňous se tváří, že miska se ho netýká ... zkoušela jsem mu granulky podávat rukou, ale neměla jsem úspěch, tváří se jako by se jich bál. Vyzkoušela jsem pár granulek namočit, ale ani to nepomohlo. Později večer mě napadlo zkusit ještě Safírkovi granulky, ten se cpe celoživotním typem od Canine Caviaru, tak by neměly vadit ani u odrostlého štěněte. Překvapil, sice zpočátku trochu neochotně, ale nakonec se do nich pustil a alespoň půlku jich zbaštil z ruky.

Zbytek dne jsme trávili vynášením prcka na zahradu, ale bylo to tak trochu prd platné :-) louže obvykle stihla přijít dřív než úprk ven. Evidentně si to u nás chce pořádně označit .... mop teda rozhodně nestíhal :-).